Hva koster en nettside i dag?

Det er mange faktorer som definerer prisen på en nettside i dag, Hvor lang tid den tar å bygge er nok den største faktoren som spiller inn. Hvor komplisert og hvor mange funksjonaliteter siden din trenger er også en del av kostnads bildet. For eksempel chat-bot og automatisk kontaktskjema krever en del ekstra innsats fra designeren.

Type nettside

Det finnes uendelig mange forskjellige typer nettsider der ute, men vi pleier som oftest å kunne sette dem inn i en av fire kategorier for definering av pris og tidsbruk.

Photo by Pixabay on Pexels.com

#1 Nettside Byggere

I denne kategorien finner du nettsider som er laget med WordPress, Wix og Squarespace for å nevne noen eksempler.

Dette er sider folk uten tekniske ferdigheter kan sette sammen selv på noen få timer, og få det til å se relativt bra ut.

Du betaler gjerne en liten til medium fast sum i måneden, avhengig av hvor mange funksjonaliteter du er ute etter.

Estimert design tid: 10-40 timer.

#2 Tema Tilpassing

Den andre kategorien er vanlig for enkle nettsteder, der du kjøper et tema (eller laster ned et gratis) som du kan hoste hvor du vil. 
 
Kostnaden for å redesigne et nettsted og sette det opp på denne måten selv, varierer fra noen få tusen kroner til rundt 30,000,-
 
Mange WordPress-nettsteder er bygget på denne måten ved hjelp av temaer fra f.eks. ThemeForest, men du kan også sette opp et nettsted på Hubspot med deres premiumprogram. 
 
Estimert design tid: 10-50 timer 

#3 Skreddersydd Temautvikling

I den tredje kategorien av nettsteder finner du tilpassede nettsteder bygget med et innholdsstyringssystem, oftest på WordPress.

I stedet for å få en malløsning, forbereder en designer unike design som en utvikler deretter koder som et skreddersydd nettsted, spesielt utviklet for ditt behov.

Disse sidene koster ofte fra 30,000 kroner og oppover avhengig av tjenester og ytelser du er ute etter.

Estimert design tid: 20-200 timer

#4 Nettsider for Virksomheter

Den siste kategorien er nettsteder på bedriftsnivå, som har mye større omfang i krav generelt. Kompleksiteten i slike bygg gjør dem vanskeligere å estimere, disse nettsidene er ofte driftet og vedlikeholdt av store profesjonelle firmaer som spesialiserer seg kun på dette.

Med en slik side kommer ofte det ganske ofte en stor regning hver måned for å leie inn ett eksternt firma til å utføre jobben for deg. Med mindre virksomheten er så stor at den har sin egen medie avdeling.

Estimert design tid: 200-2000 timer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: